Ingrediente :
90 g unt la temperatura camerei
125 g crema de branza
250 g zahar brun
3 oua
75 g faina simpla
75 g faina care creste singura
60 ml brandy + 1 lingura
380 g curmale uscate, curatate de samburi si tocate
85 g amestec tocat de cozi de citrice glasate
zahar pudra, pentru ornat
Bucatarie etnica :
americana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
22 portii
Durata :
1 ore 55 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 150 °C. Se captuseste o forma de copt rotunda (20 cm diametru) cu hartie pergament; trebuie ca hartia sa depaseasca cu 5 cm marginile formei. Se bat untul, crema de branza, ouale, cele doua feluri de faina si 60 ml brandy intr-un castron mare, cu mixerul potrivit la viteza mica, pana ce ingredientele se amesteca bine iar mixtura isi schimba culoarea. Cu o lingura de lemn, se adauga curmalele si amestecul glasat. Se amesteca bine si se toarna in forma de copt; se niveleaza cat mai bine cu o spatula de metal. Se coace tarta cca. 90 de minute. Se unge deasupra cu restul de brandy. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca, in forma de copt. Cand este rece, chiar inainte de a o servi, se decoreaza decupand o forma din hartie, centrand-o pe suprafata ei si presarand din belsug cu zahar pudra. Se indeparteaza cu mare grija forma decupata din hartie.