Tarta cu brandy

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu brandy
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 90 g unt la temperatura camerei 125 g crema de branza 250 g zahar brun 3 oua 75 g faina simpla 75 g faina care creste singura 60 ml brandy + 1 lingura 380 g curmale uscate, curatate de samburi si tocate 85 g amestec tocat de cozi de citrice glasate zahar pudra, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 22 portii Durata : 1 ore 55 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 150 °C. Se captuseste o forma de copt rotunda (20 cm diametru) cu hartie pergament; trebuie ca hartia sa depaseasca cu 5 cm marginile formei.
Se bat untul, crema de branza, ouale, cele doua feluri de faina si 60 ml brandy intr-un castron mare, cu mixerul potrivit la viteza mica, pana ce ingredientele se amesteca bine iar mixtura isi schimba culoarea.
Cu o lingura de lemn, se adauga curmalele si amestecul glasat. Se amesteca bine si se toarna in forma de copt; se niveleaza cat mai bine cu o spatula de metal.
Se coace tarta cca. 90 de minute.
Se unge deasupra cu restul de brandy. Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca, in forma de copt. Cand este rece, chiar inainte de a o servi, se decoreaza decupand o forma din hartie, centrand-o pe suprafata ei si presarand din belsug cu zahar pudra. Se indeparteaza cu mare grija forma decupata din hartie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.