Tarta cu cartofi dulci

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu cartofi dulci
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 cartofi dulci medii (cca. 1 kg), curatati si taiati bucatele 2 linguri unt 1 cana smantana 1/2 cana zahar 1/3 cana sirop de artar 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita nucsoara macinata 3 oua mari frisca pentru ornat foi de aluat pentru tarte (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Intr-o cratita se pun cartofii dulci in apa, cat sa fie acoperiti; se da in clocot la foc iute. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierb incet, inabusit, timp de 15-18 minute, pana ce cartofii sunt fragezi. Se scurg apoi bine de tot.
Intr-un castron mare se zdrobesc cartofii si se obtine un piureu care se amesteca cu unt pana se obtine o pasta omogena. Se adauga smantana, zaharul, siropul de artar, sarea, scortisoara, nucsoara si ouale batute; se amesteca bine.
Se pune aceasta umplutura peste foile de tarta si se dau la cuptor timp de 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, se orneaza cu frisca, dupa care se da la frigider 1-2 ore.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pate brisée – Aluat de tarta
Ingrediente : 150 g faina 75 g unt taiat in bucati mici un varf de sare 2 linguri de zahar 1 ou 2 linguri de apa foarte rece
Indicatii : Se amesteca ingredientele intr-un recipient, se framanta foarte repede, se face o bila si se tine la rece (in frigider) o ora, inainte de a fi intins.