Tarta cu frisca si nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu frisca si nuca de cocos
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 175 g miez de nuca de cocos deshidratat, neindulcit 200 g zahar super fin 4 linguri amidon 1 praf de sare 600 ml lapte 4 linguri frisca 2 galbenusuri de ou 25 g unt 2 lingurite esenta de vanilie Pentru aluat 140 g faina 1/4 lingurita sare 45 g unt, taiat cubulete 30 g untura sau margarina 2-3 linguri apa rece ca gheata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : trinidadiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Pentru a prepara aluatul, se cern faina si sarea intr-un castron. Se adauga untul si untura si se amesteca cu faina pana ce mixtura obtinuta are aspectul firimiturilor de paine.
Cu o furculita, se amesteca incorporand apa doar atat cata este necesara pentru a lega compozitia. Se aduna aluatul sub forma unei bile, se infasoara in hartie pergament si se pune 20 de minute in frigider.
Se incalzeste cuptorul la 220 °C.
Se ruleaza aluatul intr-o foaie de 3 mm grosime. Se tapeteaza cu aluat o forma de tarta de 23 cm diametru, indepartand bavurile si bucatile de aluat in exces. Se inteapa cu furculita, in multe locuri, foaia de aluat. Se asaza peste aluat hartie pergament care se umple cu boabe de fasole, ca sa stea fixa. Se coace 10 minute, se indeparteaza hartia pergament si fasolea si se micsoreaza temperatura la 180 °C; se coace foaia de aluat pana ce se rumeneste, 10-15 minute.
Se imprastie jumatate din miezul de nuca de cocos pe o tava de copt si se coace in cuptor 6-8 minute, amestecand frecvent, pana ce se rumeneste. Se pune apoi deoparte.
Se pun intr-o craticioara zaharul, amidonul si praful de sare. Intr-un castron se amesteca laptele cu frisca si oua. Se adauga acest amestec in craticioara. Se gateste continutul craticioarei la foc mic, amestecand permanent, pana se da in clocot. Se fierbe 1 minut, apoi se ia craticioara de pe foc. Se adauga untul, esenta de vanilie si restul de nuca de cocos. Se toarna mixtura peste foaia de aluat. Cand se raceste, se presara deasupra miezul de nuca de cocos rumenit in cuptor.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.