Tarta cu fructe uscate

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu fructe uscate
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Reteta are nevoie de un aluat simplu si ferm.
stelute
Ingrediente : 80 g unt, taiat cubulete 200 g faina 2 galbenusuri de ou sare 300 g zahar 6 linguri de apa de trandafiri 15 g unt, pentru uns 4 oua 1 lingurita de scortisoara, macinata 30 ml smantana 120 g smochine uscate 100 g curmale uscate 100 g prune uscate 100 g stafide 80 g caise uscate 3 linguri jeleu de fructe (cat mai deschis la culoare), pentru glazura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se prepara un sirop clocotind 250 ml apa cu 50 g zahar. Se ia oala de pe foc si se pun la inmuiat smochinele uscate, timp de 15 minute.

Se scot samburii curmalelor si se toaca. Se toaca apoi prunele, caisele si smochinele inmuiate. Se amesteca o treime din apa d etrandafiri cu 100 g zahar. Se pun fructele tocate la inmuiat in aceasta mixtura.

Se pune faina pe suprafata de lucru si se face o adancitura in centrul gramezii. Se adauga cubuletele de unt si se freaca cu degetele. Se adauga alta treime din apa de trandafiri, galbenusurile de ou, sare si 50 g zahar. Se modeleaza aluatul obtinut sub forma unei bile. Se inveleste in folie de plastic si se pune 15 minute in frigider.

Se prepara crema amestecand cele 4 oua cu 100 g zahar. Se bate bine mixtura, apoi se adauga scortisoara, smantana si restul de apa de trandafiri.

Se unge cu unt o forma de tarta. Se ruleaza aluatul pana se obtine o foaie subtire. Se asaza foaia de aluat peste forma si se preseaza ca sa captuseasca forma. Se debavureaza excesul de aluat.

Se pun fructele inmuiate in forma, peste baza de aluat. Se toarna crema peste ele. Se coace tarta 20 de minute in cuptorul incins la 180 °C. Se amesteca jeleu cu putina apa, apoi se unge tarta cu el.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.