Tarta cu mere, curmale si compot de caise

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu mere, curmale si compot de caise
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pachet unt 3 oua 350 g faina 2 linguri scortisoara amcinata 150 g zahar brun 3 mere curatate de cotor, cu coaja cu tot 100 g curmale, fara samburi, tocate 100 g alune tocate 100 g suc din compot de caise
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 160 °C. Se unge cu unt o tava de copt rotunda, cu diametrul de 20 cm.
Se bat ouale impreuna cu untul.
Separat, se amesteca faina cu zahar si scortisoara.
Doua dintre mere se taie cubulete si se adauga in castronul cu faina; se adauga jumatate din alune si curmalele si se amesteca bine. Se adauga apoi amestecul de ou si unt.
Marul ramas se taie rondele cat mai subtiri.
Se toarna in forma mixtura de fructe, faina si unt si se niveleaza cu grija. Se astern deasupra rondelele de mar si se presara alunele ramase.
Se coace tarta cca. 50-60 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scoate din tava si se pune pe un platou. Se insiropeaza cu sucul de compot de caise.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.