Tarta cu mere si ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu mere si ghimbir
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g foetaj (aluat frantuzesc), decongelat 1 ou batut 1 lingura apa 2 linguri zahar 2 linguri ghimbir cristalizat 2 mere de placinta, mai mici, curatate si feliate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se captuseste o tava de copt (patrata, cu latura de 30 cm) cu hartie pergament si se pune deoparte. Se despatureste aluatul pe o duprafata de lucru presarata cu faina. Se ruleaza ca sa se formeze un patrat cu latura de 30 cm. Se asaza patratul de aluat in tava de copt. Se taie in jumatate ca sa formeze doua dreptunghiuri si se separa un pic cele doua jumatati. Se inteapa dreptunghiurile de aluat peste tot, cu o furculita.
Se amesteca intr-un castronel oul si apa, iar cu mixtura obtinuta se ung dreptunghiurile de aluat. Se indoaie spre interior laturile dreptunghiurilor (cca. 7-8 mm), apasandu-la usor ca sa formeze o rama. Se ung aceste margini cu amestecul de ou si apa.
Intr-un castronel se amesteca zaharul si ghimbirul. Se aranjeaza feliile de mar peste aluat, suprapunandu-la putin, daca este nevoie. Se presara cu amestecul de zahat si ghimbir.
Se coc tartele 20-25 de minute, pana ce aluatul devine auriu-brun si crocant. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se transfera tartele pe un platou. Se taie, transversal, in dreptunghiuri mai mici si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.