Tarta cu portocale si topping de nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu portocale si topping de nuca de cocos
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 portocale medii (cca. 500g) 5 oua 1 1/2 cana (175 g) migdale pisate 1 1/4 cana (275 g) zahar tos 1/2 cana (75 g) faina cu agent de dospire 3 albusuri de ou 3/4 cana (65 g) nuca de cocos deshidratata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata portocalele de coaja si se pun intr-o cratita medie, acoperite cu apa rece, la foc mediu. Se dau in clocot, apoi se scurg. Se repeta procedura de inca 2 ori, apoi se lasa portocalele sa se raceasca la temperatura camerei.
Se asaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu grasime o forma de copt rotunda (diametru 20 cm); se captuseste cu hartie pergament.
Se taie portocalele in jumatate, se indeparteaza semintele. Se proceseaza portocalele cu un blender, pana se transforma intr-o pasta; se transfera intr-un castron mare.
Se adauga la mixtura de portocale, folosind o lingura de lemn, ouale impreuna cu migdalele tocate, 1 cana de zahar si faina. Amestecul obtinut se toarna in forma de copt pregatita anterior.
Se da la cuptor, timp de 1 ora.
Intre timp, se bat albusurile de ou intr-un castronel, folosind mixerul, pana ce se fac pufoase; tot amestecand, se adauga apoi restul de zahar. Dupa ce zaharul s-a incorporat, se adauga nuca de cocos, amestecand cu o furculita.
Se scoate tarta din cuptor, inchizand usa pentru a mentine temperatura constanta in interior.
Cu o spatula de metal, se intinde mixtura de ou si cocos peste prajitura, intr-un strat egal. Se da din nou la cuptor timp de 10 minute, pana ce toppingul se rumeneste usor.
Se raceste tarta la temperatura camerei inainte de a se scoate din forma.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.