Tarta cu rom si ananas

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu rom si ananas
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cutie (440 g) ananas in sirop 1 kg amestec de fructe uscate 250 g unt, taiat bucatele 200 g zahar brun 2 linguri marmelada de protocale 3 linguri rom negru 4 oua batute usor 250 g faina cernuta 50 g faina cu agent de dospire, cernuta 1/2 lingurita bicarbonat de soda
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 28 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se scurge ananasul (se foloseste doar jumatate din sirop) si se toaca bucati mici; apoi se sfarama.
Se amesteca intr-o cratita mare ananasul cu siropul ramas, fructele uscate, zahar brun, unt, marmelada si 2 linguri de rom. Cu o lingura de lemn, se amesteca la foc mediu, pana ce untul se topeste, iar zaharul se dizolva. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara sa se acopere cratita, timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca la temperatuta camerei.
Se incalzeste cuptorul la 150 °C. Se captuseste cu 3 straturi de hartie pergament, atat pe fund cat si pe laturi, o forma de copt rotunda, cu diametul de 20 de cm. Hartia trebuie sa depaseasca marginile formei cu 5 cm.
Se adauga in mixtura de fructe si cele doua tipuri de faina, ouale batute si bicarbonatul de soda, amestecand cu o lingura de lemn. Se toarna amestecul rezultat in forma de copt.
Se da forma la cuptor timp de 2 ore. Se scoate forma din cuptor, se unge tarta fierbinte cu restul de rom. Se acopera apoi forma cu folie de aluminiu si se lasa sa se raceasca asa cum este, in forma de copt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.