Tarta cu stafide, nuci si whisky

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu stafide, nuci si whisky
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 cana stafide 2 linguri whisky 1 cana sirop de artar 2/3 cana zahar 1 lingurita de scortisoara macinata 1/2 lingurita de nucsoara macinata 1/4 lingurita de cuisoare macinate 3 oua batute 1/3 pachet de unt, topit 3/4 cana cu nuca, tocata 1 foaie de aluat frisca nucsoara macinata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : canadiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 3 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 170 °C. Se unge cu ulei o forma de copt rotunda si se tapeteaza cu hartie de pergament. Se asaza foaia de aluat, se debavureaza marginile astfel ca sa depaseasca marginile formei cu 1 cm.
Intr-o craticioara, la foc mediu, se combina stafidele cu whisky; se da mixtura in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 2 minute (nu se acopera craticioara). Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Nu se scurge.
Intre timp, intr-un castron se amesteca siropul, zaharul, scortisoara, nucsoara si cuisoarele. Se adauga ouale si untul topit; se amesteca bine de tot. Se adauga nuca si mixtura de stafide.
Se toarna mixtura peste foaia de aluat si se intinde intr-un strat uniform. Se da la cuptor timp de 50-60 de minute, pana ce umplutura se fixeaza.
Se lasa sa stea 5 minute, se scoate din forma ca sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pune in frigider timp de 2 ore. Se orneaza cu frisca si se pudreaza cu nucsoara inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.