Tarta cu zmeura si nuca

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta cu zmeura si nuca
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g unt moale 2 cani zahar tos 6 oua 1 cana faina simpla 1/2 cana faina care creste singura 1 cana nuca pisata 2/3 cana smantana 300 g zmeura proaspata sau congelata crema de branza Mascarpone (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se unge cu unt o forma de copt adanca, cu diametrul de 22 cm; se captuseste cu hartie pergament.
Se bat untul si zaharul tos intr-un castron, folosind un mixer electric, pana ce se obtine un amestec pufos. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Amestecul poate arata branzit in acest stadiu, dar isi va reveni ulterior.
Se transfera mixtura intr-un castron mare si se adauga, amestecand cu o lingura de lemn, cele doua feluri de faina, nucile macinate, smantana si zmeura (daca se foloseste zmeura congelata, nu se decongeleaza caci are tendinta de a se topi in tarta). Se toarna mixtura in forma de copt si se da la cuptor, la 180 °C, timp de 90 de minute. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se rastoarna forma si se scoate tarta; se lasa sa se raceasca. Cu o spatula de metal, se intinde peste tarta crema de mascarpone.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Crema de branza Mascarpone
Ingrediente : 250 g branza Mascarpone 1/4 cana zahar pudra 2 linguri lichior de fructe 1/2 cana smantana 1/2 cana nuci prajite, tocate marunt
Indicatii : Se combina branza Mascarpone cu zahar pudra, lichior si smantana, intr-un castron de marime medie. Se amesteca bine, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza perfect. Se adauga nucile si se amesteca.