Tarta de dovleac si nuci cu crema caramel

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta de dovleac si nuci cu crema caramel
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 3/4 cana faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita ghimbir pudra 1/2 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita sare 2 oua mari 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 1/2 cana ulei vegetal 1 cana piureu de dovleac 1/3 cana lapte 2 linguria extract de vanilie 3/4 cana nuci tocate crema caramel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se fixeaza gratarul la jumatatea inaltimii cuptorului si se incalzeste la 180 °C. Se unge cu unt o forma patrata cu latura de 23 cm.
Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul, nucsoara si sarea intr-un castron. Se bat ouale cu un mixer cca. 2 minute. Se adauga uleiul, piureul de dovleac, laptele si vanilia si se amesteca bine. Se adauga nucile si se amesteca bine.
Se toarna aceasta mixtura in forma de copt si se coace 25-30 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Cand se serveste, se taie patrate si se orneaza deasupra cu crema caramel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Crema caramel cu branza Mascarpone
Ingrediente : 3/4 cana zahar tos 3 linguri apa 1/4 lingurita zeama de lamaie 1 1/4 cana smantana 3/4 cana branza Mascarpone 1 lingurita extract de vanilie
Indicatii : Intr-o cratita se combina zaharul, apa si zeama de lamaie si se gatesc la foc mediu, amestecand constant, pana ce se dizlova zaharul. Se mareste flacara si se opreste amestecarea. Se gateste astfel 4 minute, pana ce siropul capata o culoare bruna.
Se ia de pe foc si se adauga jumatate de cana de smantana. Se toarna crema intr-un vas termorezistent si se acopera cu o foaie de plastic. Se raceste 2 ore la frigider.
Se bate restul de smantana cu vanilie si branza Mascarpone (folosind un mixer). Se adauga apoi crema racita si se amesteca la viteza mare, pana ce mixtura se intareste. Se utilizeaza imediat, sau se acopera si se da la frigider pentru 8 ore.