Tarta de dovlecei

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Tarta de dovlecei
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Seamana mult cu o omleta spaniola, care este servita in mod traditional la temperatura camerei. Aceasta reteta se poate servi calda, sau poate fi preparata in avans si lasata sa se raceasca, dar nu trebuie racita in frigider.
stelute
Ingrediente : 500 g dovlecei 4 linguri ulei 1 ceapa mica taiata feliute foarte subtiri 3 ardei iuti verzi, preferabil jalapeno, curatati de seminte si taiati fasiute subtiri 3 oua mari 50 g faina care creste singura 120 g branza rasa Monterey Jack sau Cheddar mediu maturata 1/2 lingurita piper de Cayenne 1 lingura unt sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se reteaza capetele dovleceilor si se taie rondele subtiri.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga rondelele de dovlecei si se prajesc cateva minute, introcandu-le cel putin o data, pana ce se fac moi si incep sa se rumeneasca. Se scot cu o spumiera si se transfera intr-un castron.
Se adauga ceapa in uleiul ramas, impreuna cu trei sferturi din cantitatea de ardei iute (restul se pastreaza pentru ornat). Se prajesc pana cand ceapa s-a inmuiat si a inceput sa se rumeneasca. Se scot ingredientele si se adauga in castronul cu dovlecei. Se acopera castronul.
Se bat ouale intr-un castron mare, pana ce mixtura este omogena si spumoasa. Se adauga faina, branza si piperul de Cayenne. Se amesteca bine, apoi se toarna peste mixtura de dovlecei, se sareaza si se amesteca.
Se unge cu putin unt o forma de copt rotunda (diametru 23 cm) si adanca. Se toarna mixtura de dovlecei si se coace 30 de minute, pana cand creste, se intareste si se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.