Tarta de morcovi cu glazura de crema de branza

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta de morcovi cu glazura de crema de branza
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana ulei vegetal 1 1/3 cana zahar brun 3 oua 3 cani morcov ras 1 cana nuci tocate 2 1/2 cani faina cu agent de dospire 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite amestec de scortisoara, cardamom si ghimbir macinate 30 g unt moale 60 g crema de branza 1 lingurita esenta de vanilie 1 1/2 cana zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se asaza raftul cuptorului la mijloc; se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge cu grasime o forma de copt rotunda, cu diametrul de 22 cm. Se captuseste cu hartie pergament.
Se amesteca cu un mixer electric uleiul, zaharul brun si ouale, pana se obtine un amestec gros si cremos.
Se transfera amestecul intr-un castron mare; cu o lingura de lemn se incorporeaza morcovii si nucile, apoi faina, condimentele si bicarbonatul. Se toarna in forma pregatita anterior.
Se coace la cuptor timp de 75 de minute. Se lasa apoi prajitura sa stea 5 minute, dupa care se scoate din forma ca sa se raceasca.
Intre timp, se prepara un amestec pentru glazura prajiturii: se bate untul impreuna cu crema de branza si esenta de vanilie intr-un castron mic, folosind un mixer electric.
Se intinde glazura rece peste prajitura, egalizand-o cu lama unui cutit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.