Tarta inel cu portocale si migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / tarte
Tarta inel cu portocale si migdale
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 320 g stafide sultanas (aurii) 3/4 cana suc de portocale 185 g unt la temperatura camerei 2 lingurite coaja de portocala rasa 1/3 cana zahar brun 1/3 cana zahar alb tos 3 oua 1/3 cana faina 1/3 cana faina care creste singura 180 g migdale 115 g marmelada de portocale
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 16 portii Durata : 13 ore 50 minute
Indicatii :

Se amesteca stafidele si sucul de portocale intr-un castron mare; se lasa sa stea peste noapte, acoperit.
Se pozitioneaza raftul cuptorului la mijloc si se incalzeste la 150 °C. Se unge cu unt o forma de copt de tip inel, cu diametrul de 20 cm; se captuseste apoi cu hartie pergament.
Intr-un castron mic, se bate untul cu coaja de portocala si cele doua tipuri de zahar, cu un mixer electric, pana ce se obtine un amestec pufos. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Mixtura poate arata branzita in acest stadiu, dar isi va reveni mai tarziu.
Cu o lingura de lemn, se amesteca mixtura de unt si cele doua tipuri de faina in amestecul de stafide. Se varsa totul in forma de copt pregatita mai inainte. Se asaza deasupra, cat mai uniform, migdale intregi. Se da la cuptor timp de 90 de minute.
Se incalzeste marmelada intr-o cratita, fara sa se dea in clocot; se strecoara apoi intr-un vas termorezistent. Se unge tarta fierbinte cu marmelada fierbinte; se lasa sa se raceasca in forma de copt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.