Tartar de peste (laph pa)

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Tartar de peste (laph pa)
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg carne proaspata de somon sau ton 2 lamai, sucul de la 1 lingurita sare 1 lingura sos de peste 3 linguri orez 2 ardei iuti tocati marunt frunze de menta tocate frunze de coriandru tocate ceapa verde tocata 2 tulpini de lemongrass (iarba lamaioasa) amestec de cruditati (castravete, salata verde, ridichi etc.) orez jasmine fiert (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge o craticioara, fara ulei; se adauga boabele de orez si se frig la foc mediu, amestecand frecvent, ca sa nu se arda, pana se rumenesc. Se ia craticioara de pe foc si se lasa boabele sa se raceasca, dupa care se macina cat mai marunt. Se pun deoparte.
Se taie carnea de peste in felii subtiri si se lasa la macerat in suc de lamaie.
Se asezoneaza cu sare si sos de peste. Se adauga orezul pisat, ardeii iuti, ceapa verde, menta si coriandrul. Se amesteca rapid si se serveste cu orez jasmine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Omleta subtire
Ingrediente : 1 ou 1 lingura de apa 1/4 lingurita de zahar 1/4 lingurita de sare ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
Indicatii : Se bate oul cu o furculita. Se adauga apa, zaharul si sarea si se amesteca bine.
Se incinge o tigaie cu diametrul de 20 cm, la foc mediu. Se adauga putin uleim, cat sa acopere fundul tigaii. Se incinge, pana ce sfaraie daca este atind de o picatura de apa.
Se toarna oul batut in tigaie, inclinand-o ca aceasta sa se intinda pe toata suprafata sa. Se micsoreaza flacara si se gateste omleta pana se incheaga, circa 30 de secunde.
Se intoarce cu grija si se gateste cateva secunde pe cealalta parte. Trebuie ca omleta sa fie ferma si inchegata (nu trebuie sa mai aiba zone lichide). Se transfera pe o farfurie, ca sa se raceasca.
Omletele astfel gatite se pot acoperi cu folie de plastic si pastrate 2 zile, in frigider.
Se folosesc la invelirea diverselor umpluturi.