Tartar de vita in stil laotian

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Tartar de vita in stil laotian
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Numit “Laph ngoua”, acest fel este mancarea nationala a laotienilor, foarte apreciat in timpul sarbatorilor importante. Are reputatia de a purta noroc celui care o mananca, “laph” insemnand “noroc” in limba laotiana.
stelute
Ingrediente : 1 kg carne de vita slaba, tocata 2 lamai, sucul de la 1/4 lingurita sare 2 linguri sos de peste 2 ardei iuti, tocati marunt 3 linguri orez 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 bucatica de galangal (sau ghimbir), tocata marunt 2 tulpini de lemongrass (iarba lamaioasa), tocate frunze de menta, tocate frunze de coriandru, tocate ceapa verde, tocata cruditati (salata verde, castraveti, andive), pentru servit zeama de carne de porc, vita sau pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge o craticioara, fara ulei; se adauga boabele de orez si se frig la foc mediu, amestecand frecvent, ca sa nu se arda, pana se rumenesc. Se ia craticioara de pe foc si se lasa boabele sa se raceasca, dupa care se macina cat mai marunt. Se pun deoparte.
Intr-o tigaie, fara ulei, se frige rapid carnea tocata, pana ce este pe jumatate facuta.
Se incinge putin ulei in tigaie, se adauga usturoiul si se caleste rapid.
Intr-un castron mare se combina carnea cu suc de lamaie, ardei iuti, galangal, lemongrass, menta, coriandru, ceapa verde si usturoi.
Se asezoneaza cu sare si sos de peste. Se presara peste tartar pudra de orez; se amesteca totul bine.
Se serveste mancarea cu cruditati (salata verde, castraveti, andive) si un castronel cu zeama de carne. Facultativ, se pot adauga 200 g sorici de porc taiat fasiute sau o felie de ficat de vitel tocat, peste carnea pe jumatate cruda.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.