Tataki de ton

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Tataki de ton
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Tataki este un termen japonez care denumeste carnea fripta la exterior, dar inca nefacuta in interior, taiata bucatele, fasii sau batuta ca pentru snitel.
stelute
Ingrediente : 4 fripturi de ton piper negrul macinat grosier 1/2 cana sos de arahide (sau de porumb) 2 linguri ulei de susan 4 linguri sos de soia 1 lingura usturoi, dat prin razatoare sau tocat foarte fin 1 lingura ghimbir, dat prin razatoare sau tocat foarte fin amestec chinese five spice powder (vezi reteta mai jos), dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se tavalesc fileurile de peste prin piper, apoi se rumenesc rapid intr-o tigaie, fara ulei. Se lasa sa se raceasca, apoi de feliaza cat mai subtire.
Se prepara un sos amestecand intr-un castron celelalte ingrediente ramase.
Se serveste tataki cu acest sos si garnisit cu legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.