T’Bikha cu dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
T’Bikha cu dovleac
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
T’Bikha este o specialitate tunisiana, iute, servita ca fel principal. Desi compozitia ei variaza de la o regiune la alta, cea mai populara este cea cu dovleac.
stelute
Ingrediente : 2 cepe, taiate rondele subtiri 150 ml ulei de masline 100 g naut, inmuiat peste noapte si scurs 1 lingura de pasta de rosii 1 lingura de amestec harissa (vezi reteta mai jos) 1 lingurita de boia dulce 500 g dovleac 2 rosii, curatate de coaja si taiate cubulete 150 g ardei iute verde, curatati de seminte, taiati bucatele 150 g fasole verde, curatata 4 catei de usturoi, pisati sare piper negru, macinat patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga nautul si pasta de rosii; se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga harissa si boia. Se amesteca si se acopera cu apa. Se fierbe aproximativ 25 de minute.
Se adauga boabele de fasole verde, dovleacul, rosiile si ardeii iuti. Se amesteca si se gateste inca 20 de minute. Cu 5 minute inainte de trecerea timpului de gatit, se adauga usturoiul.
Se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.