Temari sushi – Bile de sushi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Temari sushi – Bile de sushi
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 creveti cruzi, curatati 3 ciuperci shiitake 6 felii subtiri de somon, circa 2,5 cm x 5 cm 6 felii subtiri de ton, circa 2,5 cm x 5 cm 6 felii subtiri de snapper, circa 2,5 cm x 5 cm 1/2 castravete, feliat bucati de circa 2,5 cm x 5 cm 1 ou fiert tare, tocat 3 sardine murate in otet 250 g orez pentru sushi, fiert (vezi reteta mai jos) topping (caviar, ridiche daikon rasa, frunze de piper, icre de somon, ghimbir ras, ceapa verde tocata, ghimbir murat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 24 bucati Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierb crevetii 1 minut, in apa clocotita. Se scot cu o spumiera si se imerseaza in apa cu gheata, ca sa se raceasca instantaneu. Se despica pe burta, nu complet, se deschid si se aplatizeaza.
Se practica 2 taieturi adanci, in cruce, pe ciuperci si se fierb 1 minut. Se scot si se scurg.
Pe o bucata de film alimentar de 20 cm x 20 cm, se intind 2 bucati de peste, usor suprapuse. Peste ele se asaza o bila de orez, cam de dimensiunea unei mingi de golf. Se aduna colturile bucatii de plastic in sus, peste orez, si se rasucesc pana ce orezul formeaza o bila perfecta. Se desface plasticul si se pune bila pe o farfurie, cu partea acoperita de peste in sus. Se repeta procedura cu restul ingredientelor (creveti, peste, ciuperci, castravete si ou).
Se pun topping-uri peste bilele de orez (caviar peste somon, frunze de piper peste snapper, daikon si ardei iute peste ciuperci, icre de somon peste ou, ghimbir ras si ceapa verde peste sardine.
Se serveste temari sushi cu ghimbir murat.


Share
Orez pentru sushi
Ingrediente : 500 g orez pentru sushi 3 linguri de otet de orez 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura de sare
Indicatii : Se spala orezul in mai multe ape, pana ce se elimina amidonul (apa in care este spalat curge curata). Se inmoaie apoi, in apa rece, circa 30 de minute. Se pune intr-o oala cu 570 ml apa, pe foc iute. Se da in clocot si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se lasa orezul sa fiarba 10 minute, la foc foarte mic. Se stinge apoi focul si se lasa orezul, in proprii aburi, 15 minute. Se ridica capacul si se afaneaza cu o furculita, sau cu o spatula de lemn. Se scoate apoi orezul si se intinde pe un platou mare, intr-un start uniform.

Se combina otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara, la foc mic. Se amesteca continuu, pana ce se dizolva solidele. Amestecul trebuie doar sa fie caldut, ca temperatura sa ajute procesul de dizolvare. Se varsa lichidul peste orez si se amesteca bine.

Se aeriseste orezul cu un eventai timp de 2-3 minute. Se acopera apoi platoul cu un prosop umed si se lasa orezul sa se raceasca 5 minute. Acest orez se poate pastra doar o singura zi; este potrivit pentru toate tipurile de sushi.