Tequila

Cautare:
SMS Fotbal
bauturi / alcoolice
Tequila
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Exista mai multe tipuri de tequila, socotita a fi bautura alcoolica nationala a mexicanilor. Fiecare tip de tequila se comercializeaza sub diferite marci, fiecare cu un gust diferit, influentat de sol, continutul de zahar si gustul agavelor, de climatul local si de procesul de fermentare si de preparare.
stelute
Ingrediente : tequila rece sare feliute de limeta
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 1 portie Durata : 0 ore 1 minute
Indicatii :

Se toarna un shot de tequila. Se linge spatiul dintre degetul mare si aratatorul de la mana stanga, apoi se presara sare in acea zona. Cu grija pentru a nu scapa sarea, se ia o feliuta de limeta in aceeasi mana. Se ia bautura in mana dreapta. Se linge sarea, se da tequila pe gat, se suge feliuta de limeta, apoi se tranteste pe masa paharul gol. Unii bautori reusesc sa manuiasca sarea, tequila si limeta cu aceeasi mana, dar acest lucru necesita mult exercitiu.
Exista si alte metode de a bea tequila. Tequila joven (tanara) sau reposada (odihnita) se serveste la temperatura camerei, in pahare shot, numite caballitos, si bauta incet, astfel ca gustul si aroma sa fie savurate.
Tequila anejo (batrana) se serveste in pahare tip balon (un pahar larg ar lasa ca aroma sa se disipeze prea repede). Poate fi siluata cu putina apa, dar nu se adauga gheata


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.