Thot man pla - Chiftelute de peste

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Thot man pla - Chiftelute de peste
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g file de peste cu carne alba, fara piele, taiat cubulete 1 albus de ou 2 frunze de limeta kafru, rupte bucatele 1 lingura de pasta verde de curry (vezi reteta mai jos) 55 g fasole verde, tocata 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 legatura de coriandru proaspat, tocat ulei de alune, pentru prajit 1 ardei iute verde, curatata de seminte si taiat rondele, pentru servit 120 g zahar brun 50 ml otet de vin alb 1 morcov mic, taiat fasoite subtiri 5 cm bucata de castravete, decojit, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pune pestele intr-un blender impreuna cu albus de ou, frunze de limeta kafru si pasta de curry; se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se transfera mixtura intr-un castron si se amesteca cu fasole verde, ardei iute rosu si frunze de coriandru tocate.
Cu mainile umede, se modeleaza mixtura sub forma de chiftele de 5 cm diametru. S epun pe o farfurie mare, intr-un singur strat, si se racesc 30 de minute la frigider.
Intre timp, se prepara un dip. Se pune zaharul intr-o craticioara, impreuna cu 1 1/2 lingura de apa si otet si se incing ingredientele incet, amestecand pana ce se topeste zaharul. Se adauga morcovul si castravetele, se amsteca si apoi se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelutele de peste, in transe, pana se rumenesc pe ambele parti. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se pastreaza la cald cat timp se gateste restul de chiftelute.
Se servesc calde, alaturi de sosul de morcovi si castravete (acest sos poate fi servit si cald, si rece, dupa preferinta), ornat ci feliute de ardei iute verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.