Tiramisu cu ciocolata

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Tiramisu cu ciocolata
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 galbenus de ou mic 3 1/2 linguri zahar 1 lingura coaja de lamaie razuita 1/4 cana frisca 40 g ciocolata amaruie 125 g branza Mascarpone 30 g piscoturi 1 lingura lichior Marsala 1/2 pachetel zahar vanilat pudra de cacao
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 2 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Galbenusul se freaca spuma cu zaharul, intr-un castron. Se adauga coaja de lamaie. 2 linguri din frisca nebatuta se incalzesc intr-o oala, se rade in ea ciocolata si se lasa sa se dizolve. Aceasta masa se incorporeaza celei cu galbenus de ou si se amesteca totul cu branza Mascarpone.
Se tapeteaza o forma cu piscoturi, se presara deasupra Marsala si se toarna crema de ciocolata. Se da la frigider pentru circa 2 ore.
Restul de frisca se bate cu zaharul vanilat si se foloseste la ornarea tiramisu-ului. Se orneaza cu pudra de cacao.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.