Tiroler Nusskipfern – Pateuri cu alune tiroleze

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Tiroler Nusskipfern – Pateuri cu alune tiroleze
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g unt, taiat bucatele 2 cani faina, pline ochi 3 linguri zahar 4 galbenusuri de ou 1 pachetel de drojdie uscata 6-7 linguri de lapte cald 1/4 lingurita de sare 1 galbenus de ou, batut 3/4 cana alune macinate 1/4 cana alune tocate 1 cana zahar 1/4 cana lapte 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura rom 2 linguri gem de fructe
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 12-16 bucati Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se cerne faina intr-un castron si se presara cu bucatele de unt. Se adauga zahar, galbenusuri de ou, sare si drojdia dizolvata in lapte cald. Se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si se ruleaza intr-o foaie foarte subtire; se taie foaia patrate cu latura de 10-15 cm.
Se incalzeste cuptorul la 180-200 °C. Se amesteca alunele macinate si tocate cu 1 cana de zahar, 1/4 cana lapte, extract de vanilie, lingura rom si gem; se distribuie aceasta umplutura pe patratele de aluat. Se da patratelor o forma de semiluna si se ung cu galbenusul de ou batut. Se asaza apoi semilunile pe o tava de copt unsa cu putin unt si presarata cu faina si se coc 15-20 de minute, pana ce se rumenesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.