Tiropitakia - Placintele cu branza

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Tiropitakia - Placintele cu branza
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g branza telemea, nu foarte sarata 1 cana cascaval ras 500g foi de placinta (foietaj) 1 cana unt frecat 2 oua batute sare piper patrunjel tocat (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se sfarama branza cu furculita, se adauga cascavalul ras, patrunjelul, ouale batute, sarea si piperul. Se amesteca bine de tot pana se obtine o pasta omogena.
Se intind foile de aluat si se taie fasii de 6 cm latime; se acopera fasiile cu un prosop umed ca sa nu se usuce.
Se ia fiecare fasie de aluat si se unge cu unt. La un capat al fasiei se pune o lingurita din amestec si se infasoara fasia astfel incat sa formeze un triunghi (in modul in care se impacheteaza un steag).
Se incalzeste cuptorul la 150 °C.Se unge tava cu unt si se coc placintelele, la foc mediu, timp de 15-20 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.