Tlitlou cu miel, naut si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Tlitlou cu miel, naut si condimente
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Tlitlou este o pasta mica, de dimensiunile si forma unui bob de orez, folosit in special la prepararea supelor. Este o specialitate din Bizerta (Tunisia), este facut in casa si necesita o mare rabdare.
stelute
Ingrediente : 600 g spata de miel, taiata bucatele 1 ardei iute rosu, uscat 3/4 cana cu ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele subtiri 1 ceapa intraga 1 lingura de pasta harissa (vezi reteta mai jos) 1 lingurita de boia dulce 2 linguri de pasta de rosii 1/2 cana boabe de naut inmuiate peste noapte 1 1/2 lingura de unt piper negru, macinat 500 g semolina 1 lingurita de drojdie 2 linguri de ulei de masline sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 20 minute
Indicatii :

Se pregateste tlitlou cu o zi inainte, amestecand intr-un castron mare semolina, drojdia, putina sare si 2 cani cu apa fierbinte. Se amesteca cu mainile si se lasa mixtura sa stea 20-30 de minute.

Se obtine o pasta, ca un aluat. Se fac mici bilute de tlitlou, se intind pe palme si se modeleaza in forma ovoidale, frecandu-le intre buricele degetului mare si al celui aratator, dandu-li-se o forma ovoidala, ca de bob de orez. Bobitele formate se pun intr-o sita si se lasa, peste noapte, la scurs. Se toarna 2 linguri de ulei peste ele; se amesteca.

Se taie carnea bucati si se asezoneaza carnea cu sare si piper. Ardeiul iute se inmoaie in apa timp de 5 minute.

Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, peste care se asaza o sita cu capac. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala.
Se incinge uleiul in oala de la steamer. Se caleste ceapa taiata rondele si se adauga bucatile de miel. Se soteaza cateva minute.

Se adauga harissa, ardeiul iute, boiaua, pasta de rosii si nautul. Se adauga 1 cana de apa fierbinte si se asezoneaza cu sare. Se pune tlitlou in sita si se gateste cca. 50 de minute. La jumatatea timpului, se adauga in oala ceapa intreaga.

Se transfera tlitlou intr-o cratita si se adauga untul si supa din oala. Se da la cuptor, la 180 °C, timp de 5 minute. Se serveste cu carnea si nautul asezate deasupra, ornat cu ardei iute, ceapa intreaga taiata felii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.