Tocana de iepure cu naut

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Tocana de iepure cu naut
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
In Spania, nautul este foarte popular si folosit adesea in tocane, alaturi de cantitati mai mici de carne si legume. Aceasta tocana se serveste cu bucati de paine de tara, care sa poata fi inmuiate in sosul delicios.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline extra virgin 340 g carne de iepure dezosata, taiata bucati 2 cepe, tocate mai mare 3 catei de usturoi tocati 1 ardei gras rosu, mare, curatat de seminte si tocat 1 lingura paprika, preferabil cu aroma de afumat 1/2 lingurita ardei iute uscat si pisat 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 1/4 lingurita scortisoara macinata 2 foi de dafin 250 ml vin alb sec 250 ml zeama de pui 1 cutie rosii tocate, circa 225 g 2 linguri pasta de rosii 3 linguri patrunjel proaspat, tocat 1/4 lingurita firisoare de sofran 4 linguri apa fierbinte 1 cutie naut, circa 400 g, scurs si clatit 225 g cartofi noi curatati de coaja si taiati in jumatate 2 fire de oregano sau maghiran proaspete, frunzele tocate 1 portocala mica (preferabil o portocala rosie), coaja rasa si sucul de la sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : spaniola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o caserola rezistenta la flacara, se adauga bucatile de carne si se prajesc pana ce se rumenesc uniform. Se adauga apoi ceapa, usturoiul si ardeiul gras si se prajesc, amestecand frecvent timp de 5 minute, sau pana cand ceapa s-a inmuiat. Se adauga paprika, praful de ardei iute, scortisoara si foile de dafin, se amesteca bine si se gatesc 1 minut.
Se adauga vinul, zeama de carne, rosiile cu sucul lor cu tot, pasta de rosii si jumatate din patrunjel. Se acopera caserola si se da totul in clocot, apoi se micsoreaza flacara la minim si se fierbe inabusit 40 de minute, sau pana cand carnea de iepure se face foarte frageda. Intre timp, se sfarama sofranul intr-un castronel mic si se adauga apa fierbinte. Se amesteca bine si se lasa sofranul la inmuiat pentru 15-20 de minute.
Se adauga nautul si cartofii la tocana, impreuna cu sofranul si apa in care a fost lasat la inmuiat, oregano sau maghiran si coaja si sucul de lamaie. Se amesteca, apoi se fierbe tocana 25-30 de minute, sau pana ce sosul s-a ingrosat. Se potriveste de sare si piper si se indeparteaza foile de dafin. Se serveste tocana fierbinte, presarata cu restul de patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.