Tocana de miel cu dovleac si arpacas

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tocana de miel cu dovleac si arpacas
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Ca si traditionala tocana irlandeza, sau stufatul de Lancashire, aceasta reteta robusta este preparata din cea mai buna carne de miel la care se adauga multe legume si arpacas, aromate toate cu foi de dafin si cimbru.
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de masline extra virgin 4 cotlete de miel, circa 450 g in total, curatate bine de grasime 2 cepe, taiate in patru 2 praji mari, circa 400 g in total, taiati bucati de 2,5 cm 1 dovleac placintar, circa 600 g, curatat de coaja si seminte si taiat cubulete de 2,5 cm 2 napi, circa 200 g in total, taiati in patru pe lungime 100 g arpacas 900 ml zeama fierbinte de carne de miel, preferabil de casa 2 foi de dafin 2 fire mari de cimbru proaspat sare piper negru, macinat 2 linguri de patrunjel tocat, pentru garnisit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 160 °C. Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se adauga cotletele si se rumenesc pe ambele parti. Se scoate carnea si se pune deoparte.
Se adauga sferturile de ceapa si se prajesc 5 minute, sau pana cand se rumenesc uniform. Se adauga prajii, dovleacul si napii. Se acopera cratita si se fierb ingredientele foarte incet, timp de 5 minute.
Se presara in cratita arpacasul si se fierbe, amestecand, timp de 1 minut, apoi se adauga zeama fierbinte. Se readuce carnea in vas, se adauga foile de dafin si cimbrul, dupa care se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot, iar apoi se acopera cratita. Se pune in cuptor si se lasa circa 1 1/4 ora, sau pina ce carnea si legumele sunt foarte fragede.
Se scoate caserola din cuptor si se lasa sa stea 10 minute, pentru a permite arpacasului sa se imbibe cu sos. Se potriveste de sare si piper si se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.