Tocana de miel cu sofran si limeta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tocana de miel cu sofran si limeta
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 700 g pulpa de miel 2 rosii medii, curatate de coaja si tocate marunt 100 ml ulei de masline 1 ceapa medie, feliata subtire 2 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita de firisoare de sofran inmuiate in 1/4 cana cu apa 1 limeta, coaja de la, taiata fideluta 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte, taiati julienne 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, taiati julienne sare piper negru, macinat patrunjel tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se curata carnea de grasime si oase si se taie bucatele. Se rumenesc apoi in ulei de masline, intr-o cratita; se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga ceapa, usturoiul, rosiile tocate si infuzia de sofran. Se fierbe totul 10 minute.
Se adauga apa pana ce mixtura este acoperita, apoi se acopera cratita si se fierbe inabusit 15 minute.
Intre timp, se oparesc firisoarele de coaja de limeta in apa clocotita, timp de 10 minute. Se scurg apoi bine de tot.
Se adauga in cratita ardeii iuti si se gateste inca 5 minute. Se adauga apoi coaja oparita de limeta si se gateste alte 5 minute.
Se serveste tocana ornata cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.