Tocana de miel cu sos de ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tocana de miel cu sos de ardei iuti
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Pasilla este o specie de ardei iute de culoare neagra, cu gust fructat, nu prea iute, cu dimensiuni de 15-20 de centimetri lungime. Guajillo este o varietate de culoare rosu-bruna, cu gust bland si plin de aroma.
stelute
Ingrediente : 6 ardei iuti guajillo uscati, curatati de seminte 2 ardei iuti pasilla uscati, curatati de seminte 250 ml apa fierbinte 3 catei de usturoi 1 lingurita de praf de scortisoara 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat 1 lingura de ulei 1 kg spata de miel, dezosata, curatata de grasime, taiata cubulete 400 g cartofi taiati rondele groase de 1 cm sare 1 ardei gras rosu taiat fasiute, pentru ornat oregano proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se taie ardeii iuti uscati bucati si se pun la inmuiat intr-un castron cu apa fierbinte. Se lasa 30 de minute, dupa care se transfera continutul castronului intr-un blender. Se adauga usturoiul, scortisoara, cuisoarele si piperul si se proceseaza pana se obtine un amestec omogen.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga cubuletele de carne, in transe, si se stir-fry (se prajesc la foc iute, amestecand frecvent) pana ce se rumenesc uniform.
Se aduce toata carnea in cratita, se intinde pe fundul acesteia si se acopera cu un strat de rondele de cartofi. Se sareaza. Se acopera cratita cu un capac si se gateste 10 minute, la foc mediu.
Se toarna in cratita mixtura de ardei iuti si se amesteca bine. Se acopera cratita din nou si se gateste la foc mic 1 ora, sau pana cand carnea si cartofii sunt fragezi.
Se serveste tocana cu orez alb, ornata cu fasiute de ardei gras rosu si cu oregano proaspat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.