Tocana haitiana de vita

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Tocana haitiana de vita
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g fasole cu ochi negri (sau fasole obisnuita) 25 g unt 1 ceapa tocata 700 g carne slaba de vita, taiata bucatele 1 lingurita paprika 2 catei de usturoi pisati 2 lingurite scortisoara macinata 2 lingurite zahar 600 ml zeama de carne de vita 150 ml bere neagra 45 ml lapte condensat (neindulcit daca se poate) sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 13 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune fasolea la inmuiat, peste noapte, intr-un castron mare cu apa rece. Se scurge, se transfera intr-o oala mare, se acopera cu apa rece si se da in clocot. Se fierbe 10 minute la foc iute, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 30 de minute, sau pana cand este se face frageda, dar boabele raman ferme. Se scurge fasolea.
Se topeste untul intr-o cratita mare si se caleste ceapa cateva minute. Se adauga carnea, paprika, usturoiul, scortisoara si zaharul si se gateste 5 minute, amestecand frecvent.
Se adauga zeama de carne si berea neagra, se acopera cratita si se fierbe totul la foc mic-mediu circa 1 1/2 ore, pana ce carnea este aproape facuta.
Se adauga laptele si fasolea. Se asezoneaza cu sare si piper si se continua gatitul pana ce atat fasolea cat si carnea sunt fragede.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.