Tocana mexicana de legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Tocana mexicana de legume
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 5 ardei iuti uscati 4 rosii mari, decojite 1 ceapa 4 catei de usturoi 2-3 linguri de untura de porc 1/2 lingurita de scortisoara 1 lingurita de oregano uscat 1/4 lingurita de cuisoare macinate 1 lingurita de piper sare 3-4 cani cu supa de carne 1 banana, taiata cubulete mici 250 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete mici 200 g cartofi 3 felii de ananas, taiate cubulete 6 frunze de oregano pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Ardeii iuti se inmoaie 30 de minute in apa calduta, se indeparteaza semintele si se taie marunt. Rosiile si carnea se taie in patru, iar usturoiul se taie in jumatate.
Intr-o oala, se pune untura la incins si se prajeste bine carnea. Se face un piure din rosii, ardeii iuti, ceapa, usturoiul, scortisoara, cuisoarele, oregano, piperul si putina apa in care au stat ardeii iuti. Piureul se adauga la carne. Se pune sare, se toarna deasupra supa de carne si se lasa, descoperita, sa fiarba aproximativ o ora.
Cu 20 de minute inainte de a fi gata tocana, se adauga la aceasta, pe rand cu pauze de 5 minute, cartofii, bucatile de ananas si feliile de banana. In final, sosul trebuie sa fie destul de gros.
Mancarea se asaza pe farfurii si se orneaza dupa preferinta cu oregano proaspat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.