Tocana pescareasca mexicana

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Tocana pescareasca mexicana
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g midii 3 cepe 2 catei de usturoi, feliati 300 ml zeama de peste 12 scoici Saint-Jacques 450 g file de cod, taiate cubulete si asezonate 2 linguri de ulei de masline 1 cartof mare (200 g), taiat bucatele cateva fire de cimbru proaspat, tocate 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cubulete 1 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete 120 ml vin alb sec 250 ml smantana 275 g creveti proaspeti, decorticati 75 g branza Cheddar, rasa sare piper negru, proaspat macinat cateva fire de cimbru proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se curata midiile de “barbi”. Se arunca cele care nu se inchid cand sunt ciocanite cu degetul. Se spala in apa rece.
Se toarna apa intr-o tigaie mare, cat sa formeze un strat de 2-3 cm grosime. Se toaca 1 ceapa si se adauga in tigaie, impreuna cu usturoiul. Se da in clocot, apoi se adauga midiile si se acopera tigaia. Se fierb midiile 5-6 minute, scuturand tigaia ocazional. Cand midiile incep sa se deschida, se aleg cele ce raman inchise si apoi se arunca. Se scoate carnea din cochiliile midiilor ramase si se pune deoparte. Se strecoara lichidul in care s-au gatit printr-o sita captusita cu tifon, ca sa indeparteze orice urma de nisip. Se combina lichidul ramas cu zeama de peste, cat sa se obtina o cantitate de 300 ml.
Se deschid scoicile Saint-Jacques: se tin fix in mana, cu partea plata in sus. Se insereaza lama unui cutit printre valvele cochiliei si se rasuceste ca sa deschida cochilia. Se scobeste apoi cu lama cutitului, cat sa se desprinda carnea din interiorul cochiliei. Se pastreaza doar muschiul aductor alb si partea portocalie (coralul); restul se arunca, nefiind comestibil. Se spala carnea aleasa sub jet de apa rece, ca sa se curete de nisip, apoi se pune intr-un castron.
Se taie feliute ceapa ramasa. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga bucatelele de cartof si cimbrul tocat. Se acopera tigaia si se gateste 15 minute, pana cand cartoful este fraged.
Se adauga ardeii grasi si se gateste inca 2-3 minute. Se adauga apoi midiile si zeama de peste, impreuna cu vinul si smantana. Se amesteca bine.
Se aduce amestecul pana aproape de punctul de fierbere, apoi se adauga pestele si scoicile Saint-Jacques; se fierb incet 5 minute, apoi se adauga crevetii. Se fierb alte 3-4 minute, pana ce toate fructele de mare sunt facute. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste mancarea ornata cu fire de cimbru si presarata cu branza rasa, insotita de paine proaspata cu coaja crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.