Tocana tunisiana de iepure

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Tocana tunisiana de iepure
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Gurmanzii familiarizati cu bucatarie tunisiana numesc aceasta tocata „methaouma”, sau „mancare preparata cu usturoi”. Se poate prepara si cu pui, vitel, miel, prepelita. Sosul este insa mereu identic, un amestec de rosii, usturoi, ceapa si amestec de condimente tabil.
stelute
Ingrediente : 1 iepure 1 lingura tabil (vezi reteta mai jos) 1 1/2 lingura de ulei de masline 2 cepe medii, tocate 20-30 de catei de usturoi, tocati 2 rosii medii, curatate de coaja si zdrobite 2 1/2 linguri de pasta de rosii 2 cartofi medii, curatati si taiati felii foarte subtiri 500 ml ulei de gatit 2 lingurite de otet rosu patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se curata iepurele, se indeparteaza capul, iar restul se portioneaza (se taie in 8 bucati). Se asezoneaza cu sare, piper si putin tabil.
Se incinge ulei de gatit intr-o cratita si se pune carnea la prajit, amestecand frecvent pana se rumeneste.
Se scoate carnea din cratita si se adauga usturoiul, ceapa, rosiile si pasta de rosii, impreuna cu 1/4 cana apa. Se aromatizeaza cu restul de tabil si se lasa sa fiarba incet, 2 minute.
Se readuc bucatile de iepure in cratita. Se adauga apa cat sa fie acoperite, se acopera cratita cu un capac si se fierb inabusit 30-45 de minute, functie de cat de mare este iepurele.
Se incinge ulei de gatit intr-o tigaie si se prajesc feliutele de cartofi. Se scot cu o spumiera si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Cand iepurele este gata, se adauga putin otet si se potriveste de sare si piper.
Se serveste tocana ornata cu patrunjel tocat, alaturi de chipsuri de cartofi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Taitei cu susan
Ingrediente : 10 catei de usturoi 8 cm bucata ghimbir tocata 1/2 cana pasta de susan 1/2 cana + 2 linguri ulei de susan 1/2 cana vin de orez 1/2 lingurita pasta de ardei iute 1/4 cana miere 1/4 cana suc de limeta 6 linguri zeama de carne de pui 125 g taitei de orez ceapa verde taiata bucati, pentru ornat frunze de coriandru tocate, pentru ornat
Indicatii : Se amesteca usturoiul, ghimbirul, pasta de susan, 1/2 cana ulei de susan, vinul de orez, pasta de ardei iute, mierea, sucul de limeta si zeama de carne intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o mixtura omogena. Se transfera intr-un castron, se asezoneaza cu sare si se lasa deoparte.
Se da in clocot o oala cu apa si putina sare si se fierb taiteii timp de 5 minute. Se scurg si se transfera intr-un castron. Se adauga cele 2 linguri de ulei de susan ramase si se amesteca bine. Se impart taiteii pe farfuriile individuale si se stropesc cu sosul preparat la inceput. Se presara deasupra ceapa verde si frunze de coriandru.