Tom yam – Supa iute-acrisoara

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / paste
Tom yam – Supa iute-acrisoara
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 ciuperci shiitake, uscate 115 g taitei de orez vermicelli 4 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati 6 linguri de otet de orez 850 ml bulion de legume (din cubulete de concentrat) 2 tulpini de lemongrass, taiate in jumatate 115 g castane de apa, din cutie, scurse, spalate si taiate in jumatate 6 linguri de sos de soia 1 limeta, sucul de la 1 lingura de zahar de palmier, sau zahar brun 3 cepe verzi, tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se pun ciupercile intr-un castron si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa la inmuiat 1 ora.
Se pun taiteii in alt castron si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa la inmuiat 10 minute.
In al treilea castron se combina ardeii iuti cu otetul de orez.
Se scurg ciupercile si taiteii. Se da bulionul in clocot, intr-o oala mare. Se adauga ciupercile, taiteii, lemongrass-ul, castanele de apa, sosul de soia, sucul de limeta si zaharul. Se da amestecul in clocot. Se adauga mixtura de ardei iuti si otet si se fierb ingredientele 2 minute. Se scot tulpinile de lemongrass.
Se toarna supa in castronele incalzite si se serveste fierbinte, ornata cu ceapa verde tocata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.