Ton in sos de wasabi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Ton in sos de wasabi
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Pestele poate ramane crud in mijloc, daca se doreste.
stelute
Ingrediente : 1 cana vin alb 3 linguri suc de limeta 1/4 cana ceapa, tocata marunt 1 ardei iute verde, fara seminte, tocat 1 catel de usturoi zdrobit 2-4 linguri pasta de wasabi 1 lingura ulei de arahide (sau de porumb) 1 lingurita ulei de susan 1 lingura sos soia 1/2 pachet unt 1 cana patrunjel sau frunze de coriandru tocat 6 fileuri medii de ton sare, dupa gust piper, dupa gust orez fiert, pentru servit salata verde, pentru servit morcov, taiat fasiute subriri, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se amesteca vinul, sucul de limeta, ceapa, ardeiul iute si usturoiul intr-o craticioara si se fierb pana ce continutul se reduce la cca. 2 linguri. Se combina apoi cu unt, sos de soia si wasabi si se amesteca pana ce se inglobeaza untul. Se adauga patrunjelul.
Se infierbanta gratarul (trebuie sa fie foarte fierbinte!). Se amesteca uleiul de arahide cu cel de susan si o lingura de sos; se unge pestele. Se frige 90 de secunde pe o parte si tot asa pe cealalta.
Daca se doreste ca pestele sa ramana crud la mijloc, se ia acum de pe foc. Daca nu, se mai lasa cate un minut pe fiecare parte.
Se serveste alaturi de restul de sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.