Ton marinat

Cautare:
gustari / calde
Ton marinat
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 felii de ton 1/2 cana de ulei de masline 1/2 cana faina 2 cepe taiate rindele 2 catei de usturoi tocati 6 linguri otet 2 lingurite zahar 1 crenguta rozmarin sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se spala pestele, se scurge; se sareaza si se pipereaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie, pestele se tavaleste prin faina si se prajeste 4-5 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie, se scurge de excesul de ulei pe servetele de hartie si se asaza pe un platou.
Se caleste in aceeasi tigaie ceapa timp de 2 minute; se adauga usturoiul si se caleste inca un minut. Se adauga rozmarinul, zaharul si otetul; se amesteca bine si se fierbe la foc mic 3-4 minute. Se toarna sosul peste peste, se acopera si se lasa sa stea 5-6 ore, apoi se serveste.
Se poate consuma si cald, dar, lasat cateva ore ca sa se dezvolte aromele, este mai savuros.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.