Topfenstrudel (Strudel cu branza)

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Topfenstrudel (Strudel cu branza)
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : aluat pentru strudel (vezi reteta mai jos) 2 albusuri de ou 2 linguri unt la temperatura camerei 4 linguri unt topit 2 galbenusuri de ou 1/2 cana zahar 2 linguri zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 2 cani pline cu varf de branza grasa 1/2 cana smantana 1/2 cana stafide 3-4 mere curatate de coaja si cotor, taiate feliute subtiri 2 linguri suc de lamaie ulei pentru forma de copt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se bat albusurile de ou. Se bate apoi untul si galbenusurile de ou, zaharul si vanilia. Treptat, se adauga branza grasa, scursa bine de lichid, alternativ cu smantana.
Se adauga apoi stafidele, merele si sucul de lamaie.
Se unge cu ulei o forma de copt si se incinge cuptorul la 180-200° C.
Se incorporeaza albusurile de ou in mixtura de branza si mixtura se intinde, in strat uniform, peste foaia de aluat, lasand putin spatiu spre margini. Se impaturesc marginile foii de aluat peste umplutura si, folosind un prosop de bucatarie curat, se ruleaza strudelul si se impinge in forma de copt.
Se unge cu unt si se coace la cuptor timp de 50-60 de minute. Din cand in cand, se mai unge cu untul ramas.
Se scoate strudelul din cuptor si se lasa sa se raceasca 20 de minute.
Se feliaza si se serveste presarat din belsug cu zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru strudel
Ingrediente : 1 cana faina un varf de sare 1 1/2 lingura unt topit (sau 2 linguri ulei) 1 ou 1/2 cana apa calduta putina margarina (sau unt, sau ulei) unt moale pentru a unge strudelul
Indicatii : Se cerne faina intr-un castron. Se face o adancitura in centru. Se adauga in adancitura sarea, untul topit si out. Se amesteca bine. Se framanta pana se obtine o coca moale. Se adauga apa treptat, pana ce coca formeaza un aluat mediu-tare.
Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios, ci are o suprafata matasoasa si lucioasa. Cat timp se framanta, se plesneste aluatul de cateva ori de o suprafata presarata cu faina (ca sa iasa bulele de aer), pana ce este suplu si moale. Se formeaza o bila din aluat, se unge cu ulei , se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute.