Tort cu fructe si bere Guiness

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / torturi
Tort cu fructe si bere Guiness
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g unt 500 g amestec fructe uscate (caise, stafide, piersici, pere etc) coaja rasa si sucul de la o portocala 175 g zahar 200 ml bere Guinnes sau bere bruna 1 lingurita bicarbonat de sodiu 3 oua batute 300 g faina 2 lingurite mirodenii (scortisoara, nucusoara, ghimbir, cuisoare) 2 linguri fulgi de migdale 2 linguri zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : irlandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se fierb intr-o cratita, la foc mic, pentru 15 minute, amestecand ocazional untul, fructele uscate, coaja si sucul de portocala, zaharul si berea. Se lasa la racit pentru 10 minute apoi se adauga bicarbonatul de sodiu. Se incorporeaza ouale, faina si mirodeniile pana la omogenizare.
Se toarna amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 20 cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se presara deasupra fulgii de migdale si zaharul brun. Se introduce tortul in cuptorul incins in prealabil la 140° C. Se coace 1 1/4 - 1 1/2 ora. Se glazureaza cat timp este cald cu zaharul brun si fulgi de migdale. Se lasa la racit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.