Tort meringue cu migdale si zmeura

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Tort meringue cu migdale si zmeura
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 125 g unt moale 260 g zahar tos 3 oua, separate 150 g faina care creste singura 35 g cacao pudra 1/2 cana lapte 1/2 cana smantana 2 linguri migdale fulgi 2/3 cana frisca groasa 1 lingura zahar pudra 150 g zmeura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : germana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se ung cu unt 2 forme de copt rotunde, cu diametrul de 22 cm; se captusesc cu hartie pergament. Se amesteca bine faina cu pudra de cacao.
Se bate untul cu 110 g zahar tos si galbenusuri de ou intr-un castron mediu, folosind un mixer electric, pana ce se obtine o mixtura pufoasa. Cu o lingura de lemn, se adauga mixtura de faina cu cacao, laptele si smantana; se amesteca bine. Se imparte amestecul intre cele doua forme de copt.
Se bat albusurile de ou intr-un castronel, cu un mixer electric, pana se intaresc; se adauga treptat restul de 150 g zahar tos, cate o lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se imparte amestecul meringue astfel obtinut in mod egal si se toarna in cele doua forme. Se intinde cu o spatula de metal, astfel ca sa formeze un strat uniform peste mixtura de faina si galbenusuri. Se presara nucile peste stratul de meringue doar intr-una dintre forme.
Se dau formele la cuptor, la temperatura moderata, timp de 10 minute. Se acopera formele cu folie de aluminiu si se mai coc 20 de minute. Se cot formele din cuptor, se indeparteaza folia, iar formele se lasa sa stea 5 minute, apoi se scot prin rasturnare si se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca cu zahar pudra intr-un castronel, cu un mixer, pana se intareste putin. Se intinde mixtura de frisca deasupra tartei fara migdale, se asaza uniform boabele de zmeura, iar deasupra ei se asaza tarta ramasa (cu partea cu migdalele in sus).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.