Tort Santa Lucia

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / torturi
Tort Santa Lucia
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : Pentru blat: 1 lingurita unt pentru uns tava 350 g faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite scortisoara 175 g zahar pudra 4 oua 200 ml ulei floarea soarelui 2 banane pasate 100 g ananas proaspat sau din conserva tocat foarte fin coaja rasa si sucul de la o portocala 100 g alune de padure zdrobite Pentru topping: 400 g branza dulce de vaci 1 pahar mare zahar pudra 1 banana taiata rondele subtiri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : antileza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Blat:
Se amesteca faina cu bicarbonatul, scortisoara si zaharul. Separat se bat ouale impreuna cu uleiul. Se toarna peste amestecul de faina. Se adauga bananele pasate, ananasul, alunele zdrobite, coaja si sucul de portocala. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se toarna in mod egal compozitia in doua tavi rotunde cu diametrul de 20cm unse cu unt si tapetate pe fund cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180° C pentru 45 de minute. Se scot blaturile din tavi si se indeparteaza hartia de copt. Se lasa la racit.

Topping:
Se amesteca bine cu ajutorul unei furculite branza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se obtine o crema. Se unge unul din blaturi cu 1/2 din crema. Se suprapune cel de-al doilea blat peste primul si se adauga deasupra crema ramasa. Se niveleaza cu ajutorul unui cutit si se decoreaza cu rondele de banane.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.