Tortellini cu sos proaspat de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Tortellini cu sos proaspat de rosii
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 650 g tortellini (preferabil cu carne de vitel) 60 ml ulei de masline 1 ceapa medie, tocata grosier 4 catei de usturoi, pisati 5 rosii medii, tocate marunt 180 ml bulion de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 4 linguri de otet balsamic 2 linguri de Parmesan, proaspat ras 2 linguri de frunze proaspete de busuioc
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se fierb pastele intr-o oala mare, cu multa apa si sare, pana ce sunt al dente (vezi insstructiunile de pe ambalaj).
Intre timp, se incinge jumatae din ulei intr-o tigaie. Se gatesc ceapa si usturoiul, amestecand pana ce ceapa se inmoaie. Se adauga rosiile si bulionul. Se fierbe la foc mic, cu capac, tipm de 10 minute, pana ce rosiile sunt moi.
Intr-un castron mare, se amesteca pastele cu mixtura de rosii si restul de ulei. Se servesc stropite cu otet balsamic si presarate cu Parmesan ras si cu frunze de busuioc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.