Tortilla Chips

Cautare:
SMS Fotbal
/ gustari
Tortilla Chips
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
In Mexic, aceste chipsuri se numesc “totopos”, termen care se refera atat la fasiile uscate de tortilla folosite in supe, cat si la micile triunghiuri care se consuma alaturi de salsa si alte dipuri. Se folosesc tortillas vechi de cateva zile; din cele proaspete nu vor iesi chipsuri la fel de crocante.
stelute
Ingrediente : 4-6 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos) ulei vegetal pentru prajit sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se taie fiecare tortilla in 6 felii triunghiulare, pornind din centrul ei. Se pune ulei intr-o tigaie, un strat de cca. 1 cm, si se pune tigaia pe foc mediu, pana se incinge uleiul. Se frig bucatile triunghiulare de tortilla pana ce se fac aurii si crocante, in transe (astfel se vor face mai repede). Se scot apoi cu o spumiera si se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Se presara cu sare.
Se servesc de obicei calde. Se pot raci si pastra in frigider, intr-o cutie, cateva zile; trebuie sa fie incalzite intr-un cuptor cu microunde inainte de a fi servite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.