Tortilla de cartofi si dovlecei

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Tortilla de cartofi si dovlecei
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Tortilla, cea mai faimoasa dintre tapas, gustarile Spaniei, este preparata din ingrediente simple – oua, ceapa si cartofi – gatite ca o omleta si servita fie calda, fie rece, taiata felii.
stelute
Ingrediente : 600 g cartofi sapunari, curatati si taiati cubulete de 1 cm 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1 ceapa rosie, tocata marunt 1 dovlecel, circa 150 g, taiat cubulete 2 felii de bacon mai slab, fara sorici, tocate 6 oua 2 linguri patrunjel tocat piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : spaniola Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun cubuletele de cartofi intr-o oala cu apa clocotita. Se da din nou in clocot, se micsoreaza flacara si se fierb 3 minute. Se scurg cu grija.
Se incinge uleiul intr-o tigaie grea, neaderenta, de circa 25 cm diametru. Se adauga cartofii, ceapa, dovlecelul si baconul si se gatesc 10 minute la foc moderat, intorcand si amestecand din cand in cand, pana ce cartofii se fac fragezi si aurii.
Se incalzeste grill-ul cuptorului la maxim. Se bat ouale cu 1 lingura de apa rece, intr-un castron. Se adauga patrunjelul si piper, dupa gust. Se toarna mixtura de oua peste legumele din tigaie si se gateste 3-4 minute, pana ce ouale s-au intarit la baza, ridicandu-le marginile pentru a permite mixturii de ou negatite inca sa circule in tigaie.
Cand doar la suprafata a mai ramas putin ou negatit, se pune tigaia sub grill-ul fierbinte si se gateste 2 minute, pentru a fixa si partea superioara a omletei. Se lasa tortilla sa alunece pe un platou si se raceste 2-3 minute. Se taie felii mici, sectoare de cerc sau orice alta forma, si se serveste calda, sau se lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia si de a o servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.