Tortillas cu carne de vita condimentata

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Tortillas cu carne de vita condimentata
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, pisati 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire 350 g pulpa de vita, taiata bucatele mici 1 lingura de ulei de porumb 225 g orez cu bob lung, fiert zeama de carne de vita 3 tortillas de grau, mai mari 800 g rosii tocate, din cutie 2 catei de usturoi, taiati in jumatate 1 ceapa, taiata in sferturi 1-2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt 1 lingurita de seminte de chimen macinate 1 lingurita de piper de Cayenne 2 lingurite de oregano proaspat, tocat (sau 1 lingurita oregano uscat) suc de rosii sau apa, pentru diluat salsa 50 g unt 50 g faina 600 ml lapte 120 g branza Cheddar, rasa sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se prepara “salsa picante”. Se proceseaza cu un blender rosiile, 2 catei de usturoi injumatatiti, ceapa taiata sferturi si ardeii iuti tocati. Cand mixtura s-a omogenizat, se transfera intr-n cratita mica si se amesteca cu oregano, chimen si piper de Cayenne; se asezoneaza cu sare, dupa gust. Treptat, se da mixtura in clocot, amestecand ocazional. Se fierbe 2 minute, dupa care se micsoreaza flacara, se acopera cratita cu un capac si se fierbe mixtura incet, inca 15 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie gros, dar sa poata fi turnat. Daca este prea gros, se dilueaza cu putina apa sau suc de rosii.
Se prepara sosul de branza. Se topesc cele 50 g unt intr-o cratita si se incorporeaza faina. Se gateste 1 minut. Se adauga apoi laptele, amestecand constant, pana ce sosul fierbe si se ingroasa. Se adauga 2 linguri de branza si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se acopera cratita cu un capac si se pune deoparte.
Se amesteca intr-un castron ceapa tocata, usturoiul pisat si ardeiul iute feliat. Se adauga cubuletele de carne si se amesteca. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste mixtura de carne la foc iute, amestecand frecvent. Dupa 10 minute, carnea trebuie sa se fi rumenit iar ceapa sa se fi inmuiat. Se adauga orezul fiert si putina zeama de carne, cat sa tina amestecul umed. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.
Se toarna circa un sfert din sosul de branza pe fundul unui vas termorezistent. Se asaza peste sos o tortilla peste care se intinde jumatate din salsa, urmata de jumatate din mixtura de carne. Se repeta succesiunea tortilla-salsa-mixtura de carne si se termina aranjatul cu sosul de branza ramas, peste care se asaza cea de-a treia tortilla. Peste aceasta se presara restul de branza Cheddar rasa.
Se da vasul termorezistent la cuptor timp de 15-20 de minute, pana ce se rumeneste bine iar branza de deasupra se topeste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.