Tortillas de grau

Cautare:
SMS Fotbal
paine / nedospita
Tortillas de grau
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g faina 1/2 lingurita praf de copt un praf de sare 100 g untura 120 ml apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 tortillas Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se framanta aluatul pe masa de bucatarie presarata cu faina, timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei plame, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatule. Se intoarce apoi folosind spatula si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte. Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 °C, timp de 10 minute. Sau, se invelesc in folie de plastic si se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia HIGH.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.