Tostadas cu carne de porc si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Tostadas cu carne de porc si condimente
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos) ulei, pentru prajit 500 g spata de porc, taiata cubulete 1/2 lingurita de sare 1 lingura de ulei de porumb 1 ceapa mica, taiata fideluta 1 catel de usturoi, pisat 1 ardei iute uscat, curatat de seminte si pisat (preferabil pasilla) 1 lingurita de scortisoara, macinata 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 175 g fasole fripta (vezi reteta mai jos) 100 ml smantana 2 rosii, curatate de coaja si seminte si tocate 120 g branza feta, faramitata fire proaspete de oregano, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun cubuletele de carne intr-o oala, se acopera cu apa si se dau in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera oala si se fierbe carnea 40 de minute. Se scurge si se desface carnea bucatele mici, folosind 2 furculite.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul iute si condimentele. Se amesteca pe flacara iute 2-3 minute, apoi se adauga carnea si se gateste cateva minute, pana ce s-a incins si a absorbit aromele condimentelor.
Se incalzeste fasolea fripta intr-o craticioara.
Se asaza fiecare tortilla pe o farfurie. Peste ea se pune fasolea fripta. Se adauga apoi putina mixtura de carne si 1 lingura de smantana. Rosiile tocate se impart egal pentru fiecare tortilla si se pun peste carne. Se presara tostadas cu faramite de branza, se orneaza cu oregano si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
Frijoles refritos -Fasole prajita
Ingrediente : 450-500g fasole uscata 3 litri de apa 1 ceapa, tocata 2 linguri de untura de porc, sau ulei vegetal sare, dupa gust cascaval ras, optional
Indicatii : Se inmoaie fasolea peste noapte, apoi se fierbe intr-o oala sub presiune timp de 30-35 de minute, pana ce se inmoaie iar coaja boabelor incepe sa se crape. Se scurge apoi si se pune deoparte.
Se incinge o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga untura si ceapa si se caleste pana ce devine transparenta. Se adauga fasolea bine scursa si cca. 1/4 cana apa. Cu un sfaramator de cartofi (cu care se face piureul de cartofi), se zdrobeste fasolea in tigaie, pana se transforma intr-un piure. Daca este nevoie, se mai poate adauga apa. Se sareaza, dupa gust si se adauga cascaval ras.