Tostadas mixte

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Tostadas mixte
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 14 tortillas necoapte (vezi reteta mai jos) 225 g fasole batuta 1 salata verde mica, taiata fasiute subtiri ulei de masline, optional otet de salata, optional 2 piepti de pui (fierti sau prajiti), dezosati, fara piele, taiati fasiute subtiti 225 g guacamole 115 g branza (sau cascaval), rasa ardei iuti murati sau proaspeti, curatati de seminte, tocati ulei, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 tostadas Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc tortillas, una cate una, pana ce se rumenesc pe ambele parti si se fac crocante (atentie, sa nu crape!).
Se intinde pe fiecare tortilla un strat de fasile batuta, unul de salata (asezonata cu putin ulei de masline si otet, daca se doreste); urmeaza apoi un strat de carne de pui, unul de guacamole, iar , in final, branza rasa.
Se aranjeaza tostadas pe un platou mare si se serveste imediat, cat sunt calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.