fel principal / pasare
Tostadas mixte
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :

Ingrediente :
14 tortillas necoapte (vezi reteta mai jos)
225 g fasole batuta
1 salata verde mica, taiata fasiute subtiri
ulei de masline, optional
otet de salata, optional
2 piepti de pui (fierti sau prajiti), dezosati, fara piele, taiati fasiute subtiti
225 g guacamole
115 g branza (sau cascaval), rasa
ardei iuti murati sau proaspeti, curatati de seminte, tocati
ulei, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
12 tostadas
Durata :
0 ore 50 minute
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc tortillas, una cate una, pana ce se rumenesc pe ambele parti si se fac crocante (atentie, sa nu crape!).
Se intinde pe fiecare tortilla un strat de fasile batuta, unul de salata (asezonata cu putin ulei de masline si otet, daca se doreste); urmeaza apoi un strat de carne de pui, unul de guacamole, iar , in final, branza rasa.
Se aranjeaza tostadas pe un platou mare si se serveste imediat, cat sunt calde.
Taguri :
tortillas, fasole, salata verde, ulei de masline, otet, pui, guacamole, branza, ardei iute, ulei
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente :
150 g faina de porumb (masa harina)
sare
Indicatii :
Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.