Touagine - Buseuri cu migdale

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Touagine - Buseuri cu migdale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta relativ simpla, dar necesita rabdare si putina indemanare. In trecut, touagine se prepara doar pentru beyul Tunisiei si pentru notabilitati.
stelute
Ingrediente : 1 lamaie 300 g migdale, pisate foarte marunt (faina de migdale) 90 g zahar pudra 2 oua fistic, macinat mai mare, pentru decor zahar pudra, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se curata de coaja lamaia. Coaja se toaca foarte marunt.
Se prepara un aluat amestecand bine migdalele pisate cu 90g zahar pudra, oua si coaja de lamaie intr-un castron.
Se amesteca cu mainile pana ce se obtine un aluat consistent, dar moale.
Se modeleaza aluatul in tubulete care se ruleaza si se subtiaza pana ajung la 4 cm diametru.
Se taie apoi tubuletele in bucati mici si egale, de 3 cm lungime.
Se apasa coada unei lingurite mici pe lungimea bucatelelor, de jur imprejur, pentru a obtine un model decoratic cu santulete. Se apasa usor cu degetele in capatul bucatelei, ca sa se obtina o adancitura. Se obtin astfel asa-numitele touagine.
Se presara tava de copt cu zahar pudra si se aranjeaza touaginele. Se dau la cuptor, la 130 °C, timp de 35 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rostogolesc prin zahar pudra si se presara cu bucatele de fistic.
Se aranjeaza pe un platou si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.