Turta cu gris

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Turta cu gris
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g gris 2 oua 1litru lapte (sau 1/2 l lapte si 1/2l supa de legume sau apa) 150 g parmezan ras ulei de masline extra virgin sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se da laptele intr-un clocot, se presara grisul, amestecand continu avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sare si se mai lasa la fiert inca 5 minute.
Se ia de pe foc, se adauga parmezanul ras, se opresc deoparte cateva linguri de parmezan. Se lasa la racit si apoi se adauga ouale.
Se pune amestecul intr-un vas uns cu grasime. Se presara deasupra parmezanul ramas. Se introduce in cuptorul incins dinainte la temperatura de 220°C.
Se lasa la copt 20 minute la foc iute, apoi se mai coace la foc mic timp de alte 10 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.