Tusha Halwa - Halva bengaleza

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Tusha Halwa - Halva bengaleza
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana faina 1 1/2 pachet unt 1 cana zahar 1 cana apa 3 x 1 cm bucati de rulou scortisoara 2 pastai cardamom, boabele de la 4 cuisoare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : bengaleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incalzeste untul intr-o oala. Se prajesc boabele de cardamom, rulourile de scortisoara si cuisoarele pana ce se rumenesc si elibereaza aromele (cca. 2-3 minute). Se adauga faina, amestecand continuu si se lasa pe foc, pana ce devine aurie.
In alta craticioara, se fierbe apa cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste si se obtine un sirop. Daca siropul este prea gros, se adauga putina apa.
Se toarna siropul peste mixtura de faina aurie. Se amesteca pana ce se obtine o pasta omogena.
Se transfera intr-o forma si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care se poate raci in frigider.
Se poate servi calda sau rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.